Wanneer en Waar

Donderdag 15 november
t/m zaterdag 17 november 2018

Brabanthallen Den Bosch
Diezekade 2

5222 AK DEN BOSCH

Dagkaart online: € 8,50 p.p.
Dagkaart ter plekke: € 9,50 p.p.
Pendelbus Station Den Bosch – Brabanthallen en v.v. € 1,50 p.p. (alleen online)
Parkeren bij de hal: € 8,00 per dag.

Hanneke van Broekhoven

Handwerk en Quiltdagen

Textiel Plus Arts & Crafts

Het meest veelzijdige textielevenement van Nederland!

Creatievelingen en kunstliefhebbers in Nederland opgelet: Den Bosch is de nieuwe thuishaven van de grootste textielkunsttentoonstelling van Nederland, een prominent onderdeel van de Handwerk en Quiltdagen! Maar liefst 2.500 m2 textielkunst, ingericht door meer dan 50 textielkunstenaars uit Nederland en België. De Handwerk en Quiltdagen biedt textielkunstenaars van alle niveaus een podium!

Dit jaar stellen gerenommeerde, professionele Nederlandse kunstenaars zich voor. Monika Loster, Marianne van Heeswijk, Anna van Bohemen, Hella van ’t Hof, Lia de Jonghe, Linda van Kerkhof, Madelon de la Rive Box, Marjolein Burbank, Sandra Mackus en Rosa Verloop zetten beproefde textiele technieken in om maatschappelijke, maar ook persoonlijke thema’s uit te dragen. Krachtige boodschappen worden verpakt in zacht textiel. Kunst die vragen stelt. ‘Stof’ die tot nadenken stemt…

Ben je op zoek naar inspiratie? Heeft je materialenvoorraad een nieuwe impuls nodig? Of ben je net begonnen en wil je de kneepjes van het vak leren? Kom dan van 15 t/m 17 november naar de Handwerk en Quiltdagen!

Je vindt er werkelijk alles op gebied van textiel: een uitgebreid materialenaanbod aangevuld met exposities, leerzame workshops en demonstraties van deskundigen in het gebied. Handwerk, vakmanschap en kunst, alles onder één dak.

Vernieuwde opzet, groter materialenaanbod!

Op de Handwerk en Quiltdagen kun je bij maar liefst 135 stands en kramen je inkopen doen. Grote landelijke leveranciers, maar ook kleinere specialisten verkopen tegen de scherpste tarieven duizenden materialen en benodigdheden. Liefhebbers van breien, haken, quilten, patchwork, vilten, borduren, weven en spinnen kunnen hun hart ophalen!

Daarnaast is er dit jaar een nieuw onderdeel bij gekomen: Textiel Plus Arts & Crafts. In samenwerking met het magazine TxP, een toonaangevend blad voor de textielkunst, zijn de Textiel Plus Kunstdagen nieuw leven ingeblazen.

Textiel Plus Arts & Crafts is een inspirerende kunstmarkt met o.a. handgemaakte producten, brei- haak- en viltpakketten, kleding, accessoires, vintage knopen, kralen en veren, kunst en sieraden van textiel. Daarnaast is er een groot en uitgebreid materialenaanbod van: handgeverfde wol, ruwe wol, (wol)vezels, viscose, zijde, handgeverfde garens, zoals yak, kashmir en ander ecovriendelijk materiaal, materialen t.b.v. Broderie d’Art, handgeverfde patchworkmaterialen, viltmaterialen, naaldvlies en Afrikaanse stoffen.

ViltExpo

Ook de ViltExpo, georganiseerd in Arnhem van 2015 t/m 2017, is dit jaar onderdeel geworden van het evenement. Vele viltkunstenaars en winkeliers presenteren hun kunst en materialen, wat bezoekers in alle leeftijdscategorieën aanspreekt.

Inspirerende exposities

Kunst en vakmanschap worden ingezet als inspiratiebron voor iedereen die van handwerk en textiele vormgeving houdt. Textielkunst wordt door de veelzijdigheid toegankelijk gemaakt voor een breed publiek: jong en oud, vrouw en man, liefhebbers van amateurkunst en professionele kunst, nationaal en internationaal.

TxP Wedstrijd

Er is dit jaar voor het eerst een textielkunstwedstrijd georganiseerd. Het hele jaar door hebben kunstenaars van alle niveaus gewerkt aan een kunstwerk waarbij een persoonlijk object, waarmee zij zich emotioneel verbonden voelden, centraal stond. De inzendingen van maar liefst 118 kunstenaars worden tijdens het evenement beoordeeld door de vakjury en vormen samen een prachtige expositie. Natuurlijk mag ook het publiek een stem uitbrengen!

Workshops en demonstraties

Er zijn weer talloze uiteenlopende workshops en demonstraties om aan deel te nemen. De nieuwste technieken en laatste trends komen uitgebreid aan bod. Kijk mee over de schouders van de professionals, kies een workshop die bij je past en doe mee! Niet alleen leerzaam, maar ook nog eens ontzettend gezellig!

Textielplein

Alle textielverenigingen van Nederland zijn vertegenwoordigd op het centraal gelegen Textielplein. Daar tref je ook de STIDOC mantel aan die eerder dit jaar is gemaakt na intensieve samenwerking tussen de verenigingen en gepresenteerd is tijdens de OIDFA. Tijdens de Handwerk en Quiltdagen gaan de verenigingen ‘live’ aan een tweede mantel werken, waaraan alle bezoekers mee kunnen helpen. Want ‘MEEDOEN’ staat dit jaar centraal!

Beleef de gezellige en ongedwongen sfeer op de Handwerk en Quiltdagen in Den Bosch: een heerlijke plek om nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde interesses als jij!

Website: handwerkenquiltdagen.nl

Locatie
Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK DEN BOSCH

Online tickets

Dagkaart: € 8,50 p.p.
Passe-partout 3 dagen: € 15,00 p.p.
Pendelbus Station Den Bosch – Brabanthallen en v.v. € 1,50 p.p
Kortingsbonnen zijn niet geldig op online tickets.

Kassa
Volwassen
Dagkaart: € 9,50 p.p.
Passe-partout 3 dagen: € 16,50 p.p.
65+
Dagkaart: € 8,50 p.p.
Passe-partout 3 dagen: € 15,00 p.p.
Kinderen tot 12 jaar
Gratis

Parkeren
€ 8,00 per dag.
Tickets bij parkeerautomaten Brabanthallen.